Назад в новини
12083

Стійки для електроінструменту: збирати чи купувати?

Зміст:

Будівельні роботи зазвичай вимагають взаємодії з різними інструментами і обладнанням. Зокрема, це відноситься до дрилей і КШМ. При цьому для найбільш надійних дій ці інструменти потрібно закріпити. І справа навіть не в міцному закріпленні різального диска на валу болгарки.

У цьому випадку на допомогу прийдуть стійки для зручного використання болгарки і дрилі, які кріпляться до поверхні столу. Також можна використовувати додаткові насадки для розширення можливостей в роботі. З їх допомогою можна вибрати практично будь-яке положення інструменту.

У чому основні переваги такого обладнання, як зробити стійку і чому її краще купити Ви легко дізнаєтеся з цієї статті.

Вибір стійок для болгарки, кріплень для дрилі і затискачів для УШМ

Переваги використання

Стійка для болгарки і дрилю дійсно є практичним і зручним інструментом. З її допомогою різання матеріалів стає ще простіше. Для досягнення максимальної точності різання можна прикріпити куток до столу.

У разі необхідності роботи з великим обсягом матеріалу стійка для кріплення УШМ або дрилі стає просто незамінним елементом. Вона може бути із станиною або без. З її допомогою Ви перетворите свій інструмент в подобу верстата, що дає найбільшу точність при обробці деталей, розширює перелік оброблюваних будівельних матеріалів і прискорює робочий процес.

З їх допомогою будь-який ремонт, будівництво або домашні роботи стають легше. Розглянемо позитивні сторони такої машини в залежності від використовуваного з ними інструменту.

Стійки для УШМ

Розглянемо переваги стійки для кріплення болгарки.

  • оброблювана деталь розміщується на такому пристосуванні для болгарки з максимальною точністю, що має велике значення для відрізання деталі певного розміру;
  • поліпшені показники точності руху диска;
  • підвищується загальна безпека при роботі з інструментом;
  • прискорюється загальний темп роботи;
  • максимальна якість оброблюваної деталі за рахунок збільшення тиску.

Таким чином, на виході можна отримати зручний багатопрофільний відрізний верстат, який дозволить обробляти і різати деталі в обсягах, достатніх для масового виробництва. За допомогою стійки можна зробити з болгарки деяку подобу пили торцювання.

Стойка для крепления УШМ

Стійки для дрилів

Незалежно від виробника та цінової категорії, призначенням тримача дрилю є спрощення процесу свердління різних матеріалів - металу, дерева і т.д. До переваг такого варіанту слід віднести:

  • розширення можливості інструменту;
  • можливість просвердлити отвори максимально точно за рахунок позиціонування свердла і фрези перпендикулярно або під фіксованим кутом по відношенню до матеріалу;
  • виключення ковзання при роботі з твердими матеріалами.

Выбрать крепление для дрели со стоей Dnipro-M трудная задача, но мы вам поможем, не волнуйтесь

Будьте в курсі подій! Підписуйтесь на наші спільноти.    Viber Dnipro-M      Telegram Dnipro-M

Як зробити стійку своїми руками

Пам'ятайте, що стійки можна виготовити самостійно, але це є досить трудомістким завданням. Тому точно визначіться, чи варто братися за цю справу або краще купити вже готовий виріб. Уважно вивчайте креслення або інструкцію перед початком збирання.

Багато майстрів, які прагнуть зробити стійку самостійно, забезпечують коливальний рух консолі за допомогою установки підшипників. З цією метою можна використовувати звичайні велосипедні або автомобільні підшипникові вузли. При цьому достатню рухливість можуть забезпечити звичайні болти або гвинти. У такому поєднанні деталі будуть працювати в якості звичайних підшипників ковзання за умови гарної змазки.

Для створення простої підставки для невеликого інструменту цілком підійде МДФ або ДСП. Тут важливо виконати кілька отворів для фіксації виробу до робочої поверхні. При цьому така основа не обов'язково має бути прямокутною.

В якості направляючої зазвичай виступає алюмінієва профільна труба. Також можна взяти алюмінієвий профіль або виріб зі сталі. Напрямна висотою 0,5 м акуратно фіксується на металевій поверхні. Для цього слід приварити лист металу.

Для максимальної свободи переміщення дрилю в потрібному напрямку можна використовувати хомути-обмежувачі. З цією ж метою необхідна установка інших хомутів на майданчику з ДСП. Під них укладається нековзний матеріал.

Підготовлена підставка монтується під напрямні. Тут важливо переконатися, що з'єднання має достатню міцність. Сам дриль фіксується за допомогою хомутів з підкладеною прокладкою. Останній елемент необхідний для гасіння вібрації.

Важливо також прикріпити важіль, який відповідає за пересування ручки, до майданчика. Вона робить фіксацію максимально надійною. Якщо форма і розміри підставки збігаються з параметрами дрилю або КШМ, то конструкція буде дійсно надійною.

Коли всі елементи такої заготовки будуть готові, можна приступати до складання стійки. Всі деталі повинні фіксуватися щільно, щоб уникнути люфтів. Додатково можна поставити на поверхню струбцини, транспортир і лінійки.

Можна зробити стійку своїми руками у вигляді стаціонарної рами з шарніром маятникового типу. Для початку збирається стіл з елементом упору для ріжучого матеріалу (метал або деревина). Роль бази може виконувати будь-який верстат або стіл. В цьому випадку завзята планка кріпиться біля бічного краю таким чином, щоб майбутня пила проходила біля стінки столу максимально близько.

Врахуйте, що збільшення відстані місця обрізки до упору викликає важільний момент. Це може стати причиною нерівного зрізу і навіть призвести до аварії. Тому майданчик опору слід встановлювати трохи більшого розміру і обрізати зайвий край після складання.

Далі слідує установка за планкою упору шарніра. Його легко виготовити, підібравши шпильку з гайками та шайбами. До цього шарніру кріпиться конструкція з металу або деревини.

Саме пристосування для кріплення болгарки може бути двох типів:

  • у вигляді хомутів, закріплених на маятниковій ручці, що нагадує свого роду пружину;
  • у вигляді жорсткого кріплення за рахунок болтів, які вкручуються в різьбові отвори болгарки для кріплення ручки.

Не забудьте також виготовити захисний кожух. Для наочності можна відшукати приклади відео зі створення стійки. 

Выбрать крепление для электроинструмента это еще та задача. Читайте статью

Чому краще купити заводську стійку?

Створення стійки для болгарки своїми руками стане більш вигідним рішенням. Однак як і будь-яка техніка, саме заводські стійки, як правило, мають більші можливості і розраховані на максимальну точність свердління або різу. Також заводські стійки зазвичай розраховані на велику тривалість роботи. Крім того, Ви заощадите час на створення такого пристрою і зможете приступити до роботи відразу після покупки.

Стійки для електроінструменту Dnipro-M подарують Вам незмінно високу ефективність і точність в процесі роботи. Вони виконані з високоякісних матеріалів і гарантують успішний результат.

Придбати брендові стійки можна як онлайн на нашому сайті, де Вас чекає докладний опис з фото, так і в мережі фірмових магазинів.